BLACK TROPICS -  BLACK TROPICS

 

 “ A perfect blend of catchy vocals & dark guitars… “

Black Tropics is al twee jaar een Zwitserse onvervalste rock band. Een jaar geleden namen ze hun single “Dragon Blood” op, waarmee ze tijdens het M4Music Festival in Zurich de award van “Best Song” wonnen. Ze werkten in dit elan een jaar lang verder en brachten deze maand hun titelloos debuut album uit.

Met een mix van intrigerende zang en donkere gitaren wil Black Tropics de band zijn waar je op hebt gewacht. Het trio (Yvan, Chris & Alex) uit Lausanne overtreft de grenzen van de hedendaagse muziek met losse grooves, krachtige ritmes en massieve riffs. Ze vinden hun creatieve inspiratie uit hun leven en ze worden beïnvloed door kunst en vreemde culturen. Ik kan je verder geen details geven over Black Tropics, over wie ze verder zijn en wie wat doet in de band, omdat ik deze info niet vond op internet.

De elf nummers werden geschreven door Yvan, Chris & Alex en één nummer, de opner kennen we al: “Dragon Blood”. Er blijven nog tien nummers over, waarvan er niet één moet onderdoen. Bijvoorbeeld het beukende mid-tempo nummer "Dust", dat doet denken aan verschillende bands uit de jaren zeventig of tachtig en dit, vooral de echo in het nummer. Het nummer heeft veel power en sterke riffs, wat ook kan gezegd worden van alle andere nummers. Bijna psychedelisch komt de grunge ballade "Blue Dots" over en, ik weet, er zullen er zeker zijn die aan Nirvana denken als ze naar dit nummer van Black Tropics luisteren, maar het hele album klinkt heel positief en visionair.

Eigenlijk ben ik nogal sceptisch over rockmuziek omdat ik te vaak te zware en depressieve muziek tegenkom. Black Tropics is absoluut niet zo. Deze Zwitsers klinken fris en zijn duidelijk nog “zoekend”. Wij houden ze alvast scherp in de kijker en informeren jullie van zodra “meer”!

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Dragon Blood” - 02.”Tornado” - 03.”Devil’s Kings” - 04.”Pacific Air” - 05.”Temporal Distortion” - 06.”Light Years Away” - 07.”Black Tropics” - 08.”Outlaw” - 09.”Dust” - 10.”Blue Dot” - 11.”Invaders” – Written by Black Tropics © 2019 – Produced by: Black Tropics

Album line-up:
Yvan / Chris & Alex

Discography BLACK TROPICS:
Black Tropics [2019] | 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Candy Red / Wagram
Distr.: PIAS Belgium

video